Alüminyum Levha Nedir ve Özellikleri Nelerdir ?

Alüminyum levha alüminyum maddesinden haddeleme yöntemi kullanılarak elde edilir. Atmosferik korozyona çok dayanıklı oldukları gibi çok iyi ve kolay bir şekilde şekil alabilirler.

Alüminyum Levha Kullanım Alanları Nelerdir?

 Zaman kullanımının son derecede önemli olduğu, hızın öncelikli kriter olarak belirlendiği günümüz hizmet sektörlerinde kaliteyi ucuza sunmak kadar, sunulan hizmetin hızı da çok önemlidir. 

Kusursuzluk arayan tüketiciler estetik, kolay uygulanan, geri dönüşüm oranı yüksek ve ekonomik ürünler tercih etmektedir. Bu özelliklere tamamiyle uyan ve özellikle inşaat sektöründe yapıların iç ve dış dekorasyonunda kullanılan alüminyum levhalar, ergonomik tasarımları, ekonomik fiyatları, kısa sürede işleme sokulabilmesi ve dekoratif görünümü ile pek çok avantajı bizlere sunmaktadır. 

Paslanmaması, yumuşak ve şekil alabilen dokusu sayesinde kolayca ve ucuz maliyetlerle işlenebilir olması, estetiğin ve görünümün ön planda olduğu tüm sektörler için en ideal ve iddialı çözümleri sunan alüminyum levha çeşitleri; havaalanı, restoran, banka, petrol istasyonlar, okullar, müzeler gibi pek çok alanın mimari açıdan düzenlenmesi ve dekore edilmesi için rahatlıkla kullanılmaktadır. Dünyada en çok kullanılan 2. metal olan alüminyum aynı zamanda ambalaj sanayi, havacılık, denizcilik, makine imalatı gibi sektörlerde de çok kullanılır.

Otomobil Endüstrisinde Alüminyum Levha

Alüminyum ve otomotiv endüstrisi, alüminyumun taşıtlarda kullanım sürecinde ortak bir tarihe sahiptirler. Bu sebeple sağladığı üretim ve yapısal faktörler yüzünden günümüz otomobilleri birçok alüminyum parça içermektedir. Alüminyum kullanılan otomobil parçalarının başında motor silindirleri, dişli kutuları, otomobil jantları, radyatörler, tamponlar, koltuk rayları, tampon koruma demirleri gibi parçalar gelmektedir.

Arabadan arabaya değişse de bu parçaların ağırlığı ortalama 150 kilograma denk gelmektedir ki bu bir arabanın yüzde 10’una denk gelmektedir. Eğer bir arabada ağırlıktan ne kadar tasarruf ederseniz yakıttan da o kadar tasarruf edersiniz. Bu hem daha az yakıt tüketimi anlamına gelir hem de daha düşük egzoz emisyonu anlamına gelir. Eğer emniyet, güvenlik ve konfordan ödün vermeden ağırlık azaltmak istiyorsanız alüminyum tam da aradığınız seçenektir. 

Hafiflik özelliğinin yanında alüminyum boyasız veya kaplamasız olsa dahi sudan ve nemden kaynaklanan korozyona karşı oldukça dirençlidir. Aynı zamanda sağladıkları avantajlar sayesinde neredeyse tüm taşıtların jantlarında alüminyum alaşım kullanılabilir böylelikle hareketli parçalarınızda da hafiflik elde edebilirsiniz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email